Aerisirea

 

Mai mult de 90% din timpul vieții noastre îl petrecem în spații închise. Noi materiale de construcţii, finisaje moderne, centrală termică şi ferestre termoizolante conduc la un climat schimbat. În casele noi există un “aer rău”, un amestec de contaminanți de mediu sau toxine rezidențiale: dioxid de carbon și vapori de apă din aer, fumul de ţigară, agenți de curățare, materialele din mobilier, covoare, vopsea, mulți poluanți de interior care nu sunt perceputi de miros, dar care prin ventilare adecvată trebuie eliminaţi.
Ventilația casei are două funcții principale:
– Un aer curat în cameră și
– Controlul umidității.
Recomandarea noastră este de a opera pe termen scurt deschiderea completă a ferestrelor şi uşilor dintr-o cameră. În timpul iernii, se recomandă a se efectua de 3-4 ori pe zi.
Însă ventilarea dependentă de utilizator este dificil de realizat. De multe ori nu poate fi realizată din cauza lipsei lui efective, fiind disponibil eventual doar dimineaţa şi seara.
De aceea, în timpul zilei creşte umiditatea relativă din surse independente de tâmplăria termoizolantă (de exemplu flori etc).
ClimAktivPlus ajută! Încorporat în fereastră, sistemul de ventilaţie controlează umiditatea din încăpere fără a anula gradul de protecţie.
Care sunt consecințele unei aerisiri false?
Ventilația insuficientă sau incorectă pe o perioadă îndelungată de timp este adesea cauza umidităţii și formării mucegaiului. Mucegaiul nu este doar inestetic, dar dăunează şi sănătăţii. Durerile de cap, insomniile sau lipsa de concentrare pot fi cauzate de lipsa sau ineficienta aerisire.
Se asigură o ventilație automata şi o economisire a energiei. Chiar și cu ferestrele închise, oferă o sursă constantă de aer proaspăt.
ClimAktivPlus funcționează pe principiul echilibrării diferenței de presiune între interior și exterior. Controlul integrat al fluxului de aer previne vântul la presiune înaltă.
aerisirea 3