Geam izolant pentru tâmplărie termoizolantă (ferestre, uși, fațade)
Protectie termica
Un geam izolant poate fi considerat mai bun cu cat valoarea coeficientului de transfer termic este mai mica. Acest coeficient este influentat de: – tipul sticlei; – grosimea camerei de gaz, determinata de latimea baghetei distantier dintre cele doua foi de sticla; – gazul de umplere. Cele mai folosite gaze de umplere a geamurilor izolante sunt argonul, kriptonul si xenonul.
Protectie acustica
Izolarea fonica reprezinta o problema esentiala pentru sporirea confortului locuintelor, fiind influentata de: – grosimea compartimentului de aer. Cu cat este mai mica grosimea compartimentului de aer, cu atat mai repede se transmite zgomotul; – grosimea sticlei. Folosirea unei sticle mai groase poate imbunatati performanta acustica. Utilizand o sticla laminata, folia de ranforsare a acestei sticle atenueaza vibratiile sonore.
Protectie antiefractie
Este necesara pentru spatii comericiale, dar si parterul caselor de locuit. Se obtine prin folosirea in cadrul geamului izolant a diverselor tipuri de sticle de securitate, rasini pentru laminarea sticlei sau folii antiefractie.
Estetic, usor de intretinut
Tehnologia a evoluat si sunt disponibile sticle cu pelicule cu autocuratare (bioclean), fiind eliminata spalarea periodica a vitrajelor, in mod special a celor de pe cladirile inalte. Putem utiliza sticla ornament, sablata integral sau cu model; putem monta in interior sprosse de diversa marimi si culori sau jaluzele interioare.